Jij zorgt voor je kind, maar wie zorgt er voor jou?

Wanneer je merkt dat er iets aan de hand is met je kind, kan dat voor veel onzekerheid zorgen. Je bent op zoek naar antwoorden en duidelijkheid. Als er dan uiteindelijk duidelijk is dat je kind een ziekte, beperking of stoornis heeft, breekt er een nieuwe periode aan. Veel ouders vinden de zorg die zij aan hun kind geven vanzelfsprekend en zetten hun schouders eronder, maar het is ook een zware taak die invloed heeft op het hele gezin. Je hebt minder tijd voor je partner, je andere kinderen, je gaat minder werken en hebt minder tijd voor jezelf. Wees er alert op dat je niet overbelast raakt. Lees verder...

 

Ontzorgen

TiGO heeft een aansluitend aanbod van ondersteuning voor kinderen met een zorg intensieve ondersteuningsvraag. Waaronder Zorg, Begeleiding, Dagbesteding, professionele Opvang en logeermogelijkheden, We bieden deze ondersteuning op de plek waar dat nodig is. Dit kan thuis zijn, op het dagbesteding, op school maar ook bij oma of opa of bij een logeer gezin. Heeft u een andere vorm van ondersteuning nodig vertel het ons. We denken graag met jullie mee om dit te realiseren.

Wat zeggen anderen?

Geweldig!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

Super!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

Nu aanmelden?

Vul het formulier in of bel met: 055 1234 45

Werken aan het heden en de toekomst

TiGO biedt ondersteuning aan  broers en zussen (brussen) van zorgintensieve kinderen. Brussen  worden in de praktijk en beleid nog nauwelijks gezien. Ondertussen heeft het brus-zijn een enorme impact. Bijvoorbeeld problemen met persoonlijke relaties, psychisch welbevinden, schoolprestaties en het gebruik van de vrije tijd. ‘Ingewikkeld’ en ‘bijzonder’: zo kan de levenssituatie van brussen het beste worden omschreven. Zij lopen het risico om problemen te ontwikkelen, maar kunnen tegelijkertijd profiteren van deze bijzondere ervaring . Wanneer brussen reeds op jonge leeftijd gepaste ondersteuning krijgen, kunnen ze later hun relatie met hun broer of zus als positiever beleven én meer gepaste zorg geven aan hun broer of zus Hoe deze brussen kunnen worden ondersteund en voorbereid op deze rol, is dus een belangrijke vraag. Bij de ondersteuning hiervan is er aandacht zijn voor het recht van kinderen op informatie, een gezonde (sociaal emotionele) ontwikkeling en kwaliteit van leven.

Genieten en ontspannen

Naast alle zorg en afspraken wil je natuurlijk vooral dat je gezin genieten. Tijd voor elkaar en tijd met elkaar doorbrengen. TiGO zorgt er voor dat er ruimte is om dit te doen.

Missie

TiGO Gezinsondersteuning sluit aan bij de eigen kracht en het probleemoplossend vermogen van zorg intensieve gezinnen. De professionele ondersteuning is gericht en aanvullend op wat het gezin zelf kan.De ouders regiseren zelf de zorg in het gezin. TiGO is hierin coachend en ondersteunend.

Visie

De Visie van TiGO is een samenleving waarin ouders zelf, de zorg voor hun zorg intensieve kind(eren) aankunnen en de kinderen zo lang als mogelijk thuis in huiselijke omgeving opgroeien. Vroegtijdige ondersteuning van het zorg intensieve gezin, voorkomt grotere zorgintensiteit en maatschappelijke onbalans, in de toekomst. De ondersteuning wordt zo vroeg mogelijk geboden, is vraaggericht, met respect voor eigen regie en behoeften van de ouders en hun kind.

text-only-logo

E: info@tigogezinsondersteuning.nl
T: (020) 22 02 520


Openingstijden:

Werktijden 24/7

HKZ Kleine Org - logo-fc.jpg
Beoordeel ons op
download